Maar wat vliegt de tijd serieus zeg! De pups zijn vandaag alweer 4 weken oud en dat betekend dat we alweer op de helft zitten!! Heel fijn voor de toekomstig baasjes maar iets minder leuks voor mij en mijn baasjes…

Gelukkig genieten we nog steeds van ieder moment en hebben we ook deze week weer veel leuke dingen meegemaakt!

Eten 4 weken oud

Jam lekker eten..

Zo krijgen de puppies bij de pap steeds meer brokjes (uiteraard voorgeweekt) bijgevoerd. In het begin vonden ze dit helemaal niet lekker! En geef ze eens ongelijk..als jij zou kunnen kiezen tussen een lekker papje en vers vlees of geweekte brokjes..ik zou het wel weten! Maar iedere keer eten ze het beter en van het weekend gaan we gewoon brokjes proberen! Mijn kleintjes worden groot! Ze drinken nog wel steeds bij mij maar we gaan het wel minderen! Er komen namelijk steeds meer tandjes bij en dat is echt niet fijn!!

Omdat de pups steeds groter worden, drukker gaan spelen en meer gaan wandelen/rennen, hebben mijn baasje en ik besloten  al een stuk puppyren voor de werpkist te plaatsen. Dat werd ons in dank afgenomen want zodra de pups wakker werden, werd meteen de nieuwe wereld ontdekt! En leuk dat die is, want nu kunnen ze rondrennen, in de ren klimmen en in de waterbak spelen. Want tja ik probeer het mijn kleintjes uit te leggen, maar ze snappen maar niet dat de drinkbak geen speelbadje is. Ik blijf het voordoen, maar het lukt ze niet de pootjes buiten de bak te houden!!

Het stoeien en spelen gaat ook steeds fanatieker. Onze speelslang (Mister Snake) heeft het maar zwaar te verduren. Hij wordt geregeld door meerdere pups tegelijk door elkaar geschud.

Spelen 4 weken oud

Mister Snake..

Nu de puppyren voor de werpkist staat, zijn we begonnen met een ander belangrijk deel van de opvoeding: de zindelijkheidstraining! Ik heb met mijn baasjes afgesproken dat ik dit maar niet voor ga doen ;-). Door de pups steeds op een speciaal gemaakt ‘toilet’ te zetten na het eten/drinken, spelen of slapen hopen we het ze te leren. En het lukt al redelijk..ze plassen en poepen niet meer in de werpkist maar altijd op het zeil in de puppyren! Soms lukt het zelfs om te plassen en te poepen op het speciale ‘toilet’! Trots op die kleintjes, want we zijn pas 2 dagen bezig!

De zindelijkheidstraining gebeurt op kranten en speciale onderleggers, maar dit betekend voor de pups ook extra speelmateriaal. Mijn baasje heeft er nu een dagtaak aan gekregen deze kranten en onderleggers steeds maar weer op hun plek terug te leggen! Zo grappig. Maar ik ga die kleintjes toch maar eens uitleggen dat het geen speelgoed is. Dat hebben ze genoeg in de werpkist liggen, dus niets te klagen voor ze!!

Omdat de pups vandaag 4 weken oud zijn geworden betekende dit ook weer ontwormen. Ik heb hele stoere pups want zonder tegensputteren aten ze de pasta op. Oke nadien wel weer vieze bekjes trekken en zielig doen, maar ach dan kom ik weer even liggen en mijn kleine slagroomfabriekjes stellen de pups altijd gerust! Vandaag hebben we ook een afspraak gemaakt voor de prikken over 2 weken. Eens kijken of ze dan nog steeds zo stoer zijn!!

Ik ga weer even heerlijk meestoeien met de pups!